FAQ Ofte stilte spørsmål

Rugby League er en kontaktsport som blir spilt av to lag bestående av 13 spillere. Spillet spilles på en rektangulær bane som er 68 meter bred og 112-122 meter lang. Rugby League er en av to rugby-grener, og har sitt opphav fra Nord-England i 1895.
Da splittet Rugby League fra Rugby Football Union pga. uenigheter rundt kompensasjon for spillere. Reglene i Rugby League har siden endret seg med mål om å skape en hurtigere og mer underholdende idrett.

I Rugby League skårer man poeng ved å bære ballen over mållinjen og legge ballen ned, slik at ballen er i kontakt med både bakken og målskåreren. Dette kalles en "try", og gir 4 poeng. Når man skårer en try, får man også mulighet til å gjøre et "conversion kick". Et "conversion kick" er et frispark hvor man forsøker å sparke ballen mellom målstengene og over tverrleggeren. Lykkes man i dette så får man 2 poeng til. Man kan derfor få totalt 6 poeng på en "converted try".

Motstanderne forsøker å stoppe det angripende laget ved å takle spilleren som bærer ballen. Dersom motstanderne lykkes i å takle det angripende laget 6 ganger, gis ballen over til det forsvarende laget, som så skal forsøke å angripe for å skåre en "try". Skal man kaste ballen, så har man bare låv til å kaste ballen bakover.

Rugby League blir spilt internasjonalt, hovedsakelig i Europa, Australia, Asia- og Stillehavsøyene, og blir styrt av International Rugby League (IRL).

Denne videoen forklarer Rugby League kort og godt:
Rugby League er en idrett for alle. Enten man er slank eller stor, sterk eller hurtig, barn eller voksen, så finnes det en posisjon til deg på banen, og en rolle i klubbmiljøet.
Per dags dato så har vi et tilbud for herrer og barn, og vi jobber med å utvikle et tilbud for damer og rullestol-brukere, samt forbedre våre tilbud for barn, ungdom og herrer.
Dette gjør vi slik at nettopp DU skal få muligheten til å spille verdens beste idrett; Rugby League.
Rugby League stiller få krav til utstyr. Alt man trenger er en tannbeskytter, og det anbefales å bruke fotballsko, da kamper spilles på gress- og kunstgressbaner.
Du kan bruke kartet under til å finne din nærmeste Rugby League klubb. Finner du ingen klubb i nærheten? Les om hvordan du kan starte din egen Rugby League klubb her.

Du kan finne "Laws of the Game" på IRL sine sider her
Du kan bli medlem i din lokale klubb ved å melde deg inn via Min Idrett
For profesjonelt produsert Rugby League kan man følge med på den australske serien "National Rugby League", eller den engelske serien "Super League". Dersom du ønsker å følge med på ditt lokale lag så kan man søke etter dem på SolidSport, hvor kamper vil bli livestreamet.

Sosiale medier:

Copyright © Rugby League Norge 2020